La tradició dels vins artesanals de Sa Forana, amb el sabor de la pedra, el mar i el vent de Menorca.

L' alt nivell de qualitat durant el procés d'elaboració, responent a una afició gastronòmica i amb la voluntat d'integrar aquesta cultura en la terra menorquina.

Vins

Van llançar el primer vi al mercat el 2008 i actualment el celler té una producció artesana de 13.000 ampolles a l’any. Elaboren quatre vins diferents, dos negres i dos blancs, fent la selecció de raïms amb el punt de maduresa fenòlica que expressa la mineralitat del terreny calcari.

S’elaboren amb raïms seleccionats amb el punt de maduresa fenólica que expressa la mineralitat del terreny calcari.

Serveis
  • No s’admeten visites al celler.
  • No hi ha venda en finca.
Història

Celler propietat de la família Solano Molins, amb presencia a Menorca des dels anys setanta. Els germans Carles i Xavier Solano van plantar els primers ceps l’any 2003, responent a la seva afició gastronòmica, i cinc anys més tard en van començar la comercialització, coincidint amb la construcció del celler.

Vinyes

Les vinyes se situen a la finca Cugollonet Nou de Sant Climent, al sud-est de l’illa, en un terreny pedregós i calcari. L’any 2003 van plantar dues hectàrees amb les varietats cabernet sauvignon, merlot, syrah, ull de llebre i la varietat blanca chardonnay. El 2012 van afegir mitja hectàrea més de chardonnay i prensal blanc.

Contacte

Celler Solano de Menorca

Cami de sa Forana, s/n.
07712 – Sant Climent
www.saforana.com
administracio@saforana.com
+34 607 24 25 10