Entre pedres de pissarra, sense més aigua que la de la pluja, i lluitant contra el vent de Tramuntana.

Vi de la Terra Illa de Menorca. Les vinyes del Predi familiar Sa Cudia Nova donen una collita molt reduïda, que es cuida i se selecciona a mà per a elaborar aquests singulars vins blancs.

Vins

En aquesta Companyia Vitivinícola de Menorca es dediquen en exclusiva a l’elaboració de vi blanc sec, amb el raïm propi que sobreviu a la dura combinació del sòl de pissarra, absència de reg artificial i vents de Tramuntana. 

Per la seva amplitud d’aromes florals i persistents retronasals afruitats, propis del camp menorquí, la Malvasia és el vi per excel·lència de les calderates i els peixos.

Amb una aposta clara per la Malvasia com a varietat amb més tradició de la Mediterrania, Sa Cudia elabora vins de finca que han estat ampliament reconeguts per la seva gran qualitat. La família manté una producció limitada de 17.000 ampolles a l’any.

Serveis
  • Visites al celler prèviament concertades.
    No hi ha venda en finca.

Història

Arrenca l’any 1999, quan el doctor Andrés Martínez-Jover i els seus cinc germans decideixen posar les bases per transformar la finca familiar de Sa Cudia Nova en activitat vitivinícola. L’objectiu va ser treballar en un projecte de finca sostenible, que ha rebut ja diversos premis per la seva rellevància per a la diversificació i futur del camp menorquí i que fos compatible amb la privilegiada ubicació de la propietat.

Vinyes

Situades al bell mig del Parc Natural de s’Albufera des Grau, en plena Reserva de Biosfera, les vinyes ocupen set hectarees de la costa nord de Menorca. Es tracta d’una vinya de secà, on s’apliquen pràctiques d’agricultura ecológica amb un escrupolós respecte pel medi natural.

On es troba la finca familiar de Sa Cudia Nova, hi ha molts dies a l’any de vents de Tramuntana de fins a 100 Km/hora, per la qual cosa la conducció de Malvasia es realitza tant en got com amb espatllera baixa a l’estil Cors, amb un primer filferro de només 35 cm. d’altura.

Contacte

Bodega Vinya sa Cudia

Carretera d’es Grau, km. 8
07701 – Maó

fincasacudia@gmail.com