La proximitat de la mar aporta una salinitat característica als fruits de les varietats chardonnay i moscatell.

El seu objectiu és l'elaboració de vins blancs de bona qualitat que mariden amb els plats més representatius de la gastronomia menorquina.

Vins

Les varietats vitivinícoles plantades són chardonnay i moscatell, que ofereixen vins blancs joves que es caracteritzen per la seva aroma i la seva frescor. La proximitat a la mar els aporta una salinitat característica.

Vins :
Son Cremat Blanc Chardonnay
Son Cremat Blanc Muscat
Son Cremat Rosat coupage de monestrell i merlot

Produeixen 5.000 ampolles.

Serveis

Son Cremat és una empresa familiar i els agrada molt rebre a la gent i oferir-los un passeig per les vinyes, així com el tast dels seus vins.

  • Visites al celler, cal telefonar prèviament.
  • Venda de vi a la propietat.
  • Participació a la verema, final d’estiu.

 

Història

El Celler de Son Cremat està situat al terme municipal de Maó en un paratge agrari on la plantació de vinya havia estat habitual segles enrere.

Es tracta d’un petit celler familiar que va sembrar els seus primers ceps el gener de 2010 i que després d’algunes anyades d’experimentació va comercialitzar la seva primera producció l’any 2015.

Vinyes

El projecte es va iniciar amb la preparació del terreny i la sembra d’una hectàrea i mitja de les varietats moscatell i chardonay però ja tenen demanats els permisos per activar-ne 1,7 més, doblant d’aquesta manera la seva superfície de producció.

El terreny de la vinya és calcari i pla, de poca profunditat però les roques calcarenites, atorguen als ceps un bon drenatge i una bona oxigenació. També compta amb una gran riquesa biològica i un gran potencial vinícola.

El treball en vinya i l’elaboració del vi són manuals i compten amb l’assessorament d’una enòloga que posa tota la il·lusió en aquest petit projecte.

Contacte

Son Cremat

Ctra. ME-12 Maó-Aeroport Km 2
07700 –  Maó
soncrematsl@gmail.com
+34 606 97 00 35