La història d'un descobriment, de suar la terra, de perseguir un somni.

Cellers Torralbenc neix d'un repte, reprendre l'herència d'uns altres, reconstruir-la i recuperar-la. Rehabilitar una finca menorquina tradicional, i retornar la vida a una terra abandonada, retornar-li la seva essència

Vins

En 2016 Cellers Torralbenc va veure néixer el seu primer vi. Una primera anyada robada a la roca, a la terra i a la llum de Menorca, i que demostra tot el potencial del seu raïm.

Amb una producció de 33.000 ampolles a l’any però amb l’objectiu a mig termini d’arribar a les 70.000 unitats, actualment Torralbenc comercialitza sis vins diferents de Vi de la Terra Illa de Menorca i Vi de la Terra Illes Balears.

Serveis
  • Visites al celler prèviament concertades.

– Ruta guiada per la vinya.
– Visita a la sala d’elaboració.
– Tast de tres vins a l’Hotel Torralbenc amb aperitiu inclòs.
Horari de la visita: 12:00h
Durada aproximada: 1h 30′
24 places disponibles

  • Gastronomia al Restaurant Torralbenc:

Assessorat pel xef d’Estrella Michelín Gorka Txapartegi i liderat pel xef Luis Loza, el restaurant de Torralbenc és el resultat de les tècniques d’elaboració senzilla i honesta de la cuina basca amb el respecte per les arrels de la gastronomia menorquina. En les seves receptes utilitzen productes autòctons i ecològics, alguns d’ells elaborats en les nostres terres, com els nostres vins Torralbenc, oli, verdures, espècies i ous. El resultat és una carta curta i precisa, combinant entrants senzills però saborosos, carns i peixos a la brasa, una selecció d’arrossos i postres artesanals.

  • Venda de vi a la finca.
Història

Torralbenc neix de la rehabilitació d'una finca tradicional menorquina.

Celler propietat de la família Urtasun emmarcat en un projecte vitivinícola de cellers d’autor que s’afegeix als dos més que també tenen a la zona de La Rioja i de Ribera del Duero sota l’assessorament del prestigiós enòleg José Ramón Lissarrague.

Es tracta d’una finca tradicional menorquina convertida en agroturisme de luxe i celler. La finca, de 77 hectàrees, està conformada per un conjunt d’edificacions dels segles XIX i principis del XX, dedicades antigament a la ramaderia i agricultura pròpies de l’illa.

Tot a Torralbenc, la seva situació, l’arquitectura, la gastronomia local, les propostes de benestar, les possibilitats d’oci a l’illa, l’equip humà i la seva filosofia, recullen l’esperit menorquí perquè els visitants puguin gaudir d’una estada tranquil·la i renovadora plena connexió amb la natura i les tradicions d’aquest paradís mediterrani.

Vinyes

Disposen de disset hectàrees situades dins d’una finca agrícola, a mig camí entre Sant Climent i la urbanització de Cala en Porter, que ha viscut tres fases de plantació. Les primeres cinc es van conrear el 2006. La segona fase va concloure l’any 2013, amb cinc hectàrees més. El 2017 es van plantar set hectàrees fins a arribar a les 17 actuals.

Tornar-li la vida a unes terres que no havien estat cultivades en 30 anys va ser tot un repte, especialment el procés de cavar la terra calcària menorquina, dura i molt difícil de plantar. Però la il·lusió per treballar una terra desconeguda i el respecte pel patrimoni i l’entorn, va fer que volguéssin seguir aprenent i perfeccionant la tècnica, fins a convertir aquestes terres en una vinya viable i productiva.

Localització

Torralbenc és una finca agrícola de 77 hectàrees en el terme municipal d'Alaior (Menorca).

Se situa en una privilegiada lloma envoltada de vinyes, a 15 minuts de Maó i amb vista a l’horitzó blau de la mar Mediterrània

Contacte

Ctra. Maó-Cala’n Porter km. 10
07730 – Alaior
www.bodegastorralbenc.com
info@bodegastorralbenc.com
+34 660 806 145