El sòl argilenc, molt pedregós i poc profund, aporta unes notes minerals molt característiques.

El procés de l´elaboració es realitza amb molta cura, amb la verema manual i la selecció al camp dels millors brots.

Vins

S´elabora un vi negre amb raïm de la varietat Syrah, fermentant en dipòsits d´acer inoxidable, maduració en barriques de roure noves, i posteriorment en ampolles. També un vi blanc amb raïm de la varietat Viognier, una varietat de la qual hi ha molt poques hectàrees al món. És un vi molt exclusiu i de gran qualitat.
El nom dels vins, Iamontanum, és el genitiu de Iamona, nom de Ciutadella en l´època romana. Aquest nom indica la seva procedència i reforça la seva identificació amb el territori on es produeix.

Amb una producció de 5.000 ampolles, han rebut diversos reconeixements, entre d’altres, 95 punts de la Guia Parker pel Iamontanum Negre de l’any 2010.

Serveis
  • No s’admeten visites al celler.
  • No hi ha venda en finca.
Història

Situat a Ciutadella de Menorca, a la costa sud de l’illa, molt a prop de la platja de cala en Turqueta, es tracta d’una finca de 80 hectarees, on la segona generació de la família Casasnovas elabora vi des de l’any 2009.
Antigament havia estat una explotació ramadera dedicada a la producció de formatge fins que es van plantar els primers ceps.

Vinyes

Les vinyes ocupen cinc hectarees en unes parcel.les amb un lleuger pendent cap al sud, que les protegeix del fort vent del nord i els proporciona un bon drenatge i una bona insolació. Estan plantades damunt un sol franc argilós, molt pedregós i poc profund, que aporta unes notes minerals molt característiques.

Contacte

Celler Finca Sa Marjaleta

Cami d’alpare, s/n.
Ciutadella de Menorca
marjaleta@telefonica.net
+34 658 633 912