Sa Marjaleta amplia el seu catàleg de vins

Després de gairebé una dècada, el celler Sa Marjaleta de Ciutadella ha anunciat el llançament de quatre nous vins que passaran a formar part del seu catàleg sota el segell Iamontanum. Quatre novetats, la primera de les quals està previst arribi al mercat aquest mateix mes de desembre pels volts de Nadal amb un al·licient especial i és que es tracta d’un monovarietal de garnatxa, la primera que es vinificarà a Menorca.

“Serà un vi de taula perquè la garnatxa no està contemplada dins les varietats de la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca, però esperem que la seva qualitat, ajudi al fet que pugui ser contemplada en un futur”, explica AndreuCasasnovas, copropietari d’aquest celler familiar conjuntament amb la seva germana Glòria. D’entrada està previst que puguin sortir amb unes 4.000 d’aquesta garnatxa negra.

La segona novetat que també arribarà per Nadal serà un monovarietal chardonnay, aquest sí etiquetat sota la IGP Vi de la Terra Illa de Menorca, del que està previst surti una remesa més limitada d’unes 1.400 ampolles. “Fins ara teníem poca producció i no havíem vinificat mai sol el chardonnay perquè l’afegíem al nostre viognier, però la vinya ha crescut i les plantes estan ben formades amb el que hem decidit apostar per aquest monovarietal perquè creiem que tindrà la qualitat i la personalitat suficient per estar al mercat” afegeix Casasnovas.

De cara a l’any vinent, Sa Marjaleta també anuncia novetats i afegirà el tercer vi, en aquest cas un cupatge de cabernet sauvignon, merlot i syrah. “Tindrà 12 mesos de criança amb botes de roure i la idea és fer-ne unes 1.200 ampolles. No sabem si tindrà continuïtat perquè dependrà de com evolucioni la producció” comenta Andreu Casasnovas. Finalment i ja pensant en 2025, apareixerà un quart vi que serà un monovarietal merlot, que completarà el portafolis amb el qual celler vol tenir presència a Menorca. “La nostra idea és mantenir com hem tingut fins ara els dos vins d’alta gamma i que son emblema del celler com són el viognier i el syrah, ampliant la criança fins als 16 mesos amb les noves botes de roure que emprarem i després oferir aquests altres quatre vins que ens complementaran” explica.