Els productors de vi de Menorca volen crear un Consell Regulador de la IGP

El sector vitivinícola menorquí està decidit a donar una passa més en la projecció que es fa del seu producte, i per això el passat 11 de maig van aprovar en assemblea el compromís ferm d’impulsar la creació d’un Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Illa de Menorca Vi de la Terra Illa de Menorca que estarà orientat a donar suport al prestigi del vi local.

Aquesta iniciativa, que ja l’havia marcat en el seu full de ruta l’actual president, Cesar Palomino, quan va arrencar el seu mandat el maig de 2022, s’iniciarà aquest any amb el compromís i l’ajut del Consell Insular de Menorca. “La nostra entitat té una responsabilitat envers el present i el futur del camp, l’alimentació i el model de turisme rural que projecta Menorca i és per això, que fruit d’aquesta responsabilitat, neix la nostra voluntat” explica el president de l’Associació Vi Menorca. L’entitat es mostra compromesa amb la societat menorquina i empoderada per ocupar el lloc que es mereix.

Fruit d’aquesta reflexió i conscients com són els vinaters de l’interès creixent del seu producte i de la seva indubtable qualitat, volen multiplicar la seva activitat i presència amb un augment del pressupost que destinen a promoció en els pròxims anys.

En aquest sentit, s’impulsaran campanyes de comunicació i s’obriran nous contactes amb l’administració per poder aconseguir sinergies en la promoció del producte local, aprofitant també per impulsar accions de formació per reconèixer el sector del vi com a professió de futur entre els s joves. “La viticultura no és una activitat que acaba d’aparèixer sinó que ja forma des de fa temps del camp menorquí, és respectuosa amb el seu entorn i genera riquesa a més de feina estable durant tot l’any i valor afegit per garantir el seu futur” afegeix el president de Vi Menorca.

(Balears Vadevi)